DROBETA TR. SEVERIN – CAZANELE DUNARII – IUNIE 2023

Cea de-a 17-a întâlnire a avut startul în Drobeta-Turnu Severin, chiar de ziua Internaționala a Dunării – 29 Iulie. Hotelul Continental a fost gazda noastră primitoare și le mulțumim și pe aceasta cale pentru ospitalitatea lor.

A doua zi, ne-am aventurat pe un traseu de poveste de-a lungul Clisurii Dunării, de la Drobeta-Turnu Severin până la fortul Golubaț. A fost o experiență unică de condus, peste 100 km cu serpentine, șuisuri si coborâșuri spectaculoase.  Toti participanții au apreciat cu bucurie această aventură.

Sâmbătă, am vizitat impresionantul Muzeu Porțile de Fier – Gura Văii. Mulțumim echipei muzeului, Hidroelectrica și Jandarmeriei Române pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului nostru. Am avut ocazia să descoperim povestea celei mai mari hidrocentrale din România , cea mai mare de pe Dunare și a doua ca mărime din Europa. Pe langa povestea absolut impresionanta , spre norocul nostru, am fost acolo într-un moment special, când una dintre turbine era scoasă pentru revizie, un spectacol rar întâlnit ce are loc o data la 15 ani.

După expozitie ne-am intors la gazdele noastre, am lăsat mașinuțele cuminti în parcare și ne-am pornit spre Orsova de unde ne-am îmbarcat pe vaporul Danubius pentru o croazieră spre Cazanele Dunării. Peisajele impresionante și atmosfera relaxantă ne-au însoțit pe parcursul călătoriei.

Seara, am petrecut timpul povestind și rememorând amintiri până târziu în noapte. Duminică, fiecare s-a îndreptat încet spre casă, cu amintiri frumoase în suflet. O nouă pagină s-a adăugat în cartea cu amintiri,  cu nerăbdare așteptăm următoarea întâlnire, care va avea loc  – vorba poetului – în dulcele târg al Ieșilor , în toamna acestui an.

Cu dragoste și pasiune pentru mașinile noastre, continuăm să scriem povestea noastră împreună.