Despre Noi

Povestea noastra a inceput in luna Martie a lui 2015  ( 28.03.2015 ), cand doi colegi ce activau pe un forum dedicat marcii Mercedes Benz, ambii posesori de ai modelului Mercedes Benz W124 Coupe – s-au gandit ca ar fi oportun sa intemeieze un grup dedicat modelului de masina pe care il conduc.

 

Un grup care sa aiba la baza in primul rand pasiunea pentru aceste masini, o comunitate care sa fie deschisa membrilor ei, care sa incurajeze schimbul de informatii si ajutorul reciproc la orice ora si binenteles – prin intermediul intalnirilor – motive in plus pentru colegi din grup- de a se bucura de masina conducand-o pe drumuri spectaculoase si avand in jurul lor oameni care impartasesc aceeasi dragoste pentru modelul 124 coupe sau cabrio.

 

Comunitatea este una foarte restransa si este dedicata doar posesorilor de W124 in doua usi : C124 si A124 dar si pentru cei care au in posesie modelele de 124 cu motorizari de la 4000cmc in sus.

 

Cele mai de pret roade al unei comunitati de pasionati auto sunt fara doar si poate – INTALNIRILE, iar in ceea ce ne priveste nu am fi putut face exceptie.  Avand ca model activitati  ale cluburilor cu specific similar din tarile cu puternica traditie automobilistica – micuta comunitate isi propunea ca prin intermediul acestor evenimente – trei la numar pe parcursul unui an calendaristic – colegi si prieteni deopotriva sa  poata avea in acelasi timp parte atat de o exprienta de driving cumulata totodata cu una de socializare. Locatiile erau diferite de fiecare data, mergand pe principiul rotatiei dar si al respectului reciproc fata de colegi – astfel incat, fiecare dintre colegi- sa aiba sansa ca macar o intalnire sa aiba loc mai aproape de locul unde acesta este stabilit.

 

In 2016, la doar un an de la infiintarea grupului pe platforma Facebook, a avut loc prima intalnire unde au participat 8 membri. Anul ce a urmat, a fost unul plin – cu trei intalniri – Sibiu, Transalpina si Cheile Bicazului. Daca prima intalnire a fost una “timida “- ca orice inceput de altfel, la cea de-a patra au participat aprox 20 de colegi.

 

Povestea incepuse sa prinda aripi. Anul 2018 avea sa fie gazda pe langa intalnirea de la Fundata Brasov, si al altor doua locatii – Neptun -Constanta dar si Cazanele Dunarii – Belgrad, cea din urma marcand oficial si seria “Intalnirilor Balcanice”, prima din ele realizandu-se in capitala Republicii Serbia. Randul Romaniei avea sa vina in 2021.

 

Anul 2019, avea sa fie un an plin si binenteles comunitatea avea sa creasca. Oradea, WortherSee ( Austria ), Bucovina , Intalnirea Balcanica de la Budapesta iar mai apoi Sighisoara. Locuri noi si expriente unice. Cetatea de Scaun a Oreadei, celebrele trasee din Austria, podurile de peste Buda si Pesta si cea de 10-a intalnire jubileu de la Sighisoara.

 

Perioada 2022-2021 a fost una dificila pentru toata lumea si implicit si pentru comunitatea noastra. Ne-au lipsit intalnirile, bucuria revederii, mersul in coloana, povestile.Parca intrasem intr-o lunga pauza pe care nimeni nu a cerut-o si de care nimeni nu avea nevoie…

 

Totusi in 2021 am reusit sa punctam doua intalniri. Bucurestiul – cu o intalnire plina de istorie la Muzeul Tiriac Collection, urmata apoi de Cluj-Napoca – unde am fost gazdele cele de-a treia Intalniri Balcanice. Dupa toate perioadele de restriste parca vestea ca ne putem din nou vedea ne-a insufletit si ne-a mai hranit entuziasmul pe care o parte dintre noi il pierdusem intr-o perioada de care nu vrem sa ne mai aducem aminte prea curand.

 

Venirea lui 2022 avea sa ne gaseasca cu motoarele turate la maxim. Zetea, Transfagarasan si Transbucegi – intalniri la care media de masini participante nu a coborat sub 45 iar numarul de pasionati si pasionate a depasit cu legeritate 100.

 

An dupa an comunitatea a crescut si mai important – s-a maturizat. Ceea ce a fost la inceput o mica adunare, s-a transformat ulterior intr-o miscare menita sa promoveze deopotriva : modelul de masina pe care il iubim si conducem dar si valorile comune in care credem : prietenie, respect, sinceritate, loialitate, altruism.

 

Dupa 8 ani aproape de cand ne-am intalnit prima data in spatiul virtual , dupa 15 intalniri nationale si 3 internationale era timpul pentru o noua etapa. La initiativa a 2 colegi alaturi 2 colege – membri cei mai vechi din grup si cu cele mai multe intalniri – la care au participat si le-au co-organizat in tot acest timp – micuta comunitate din 2015 a renascut in 2022 sub forma unui club oficial  : MERCEDES-BENZ CLUB CE 124.

 

Povestea merge mai departe…