Despre Noi

Povestea noastră a început în luna martie a anului 2015 (28.03.2015), când doi colegi de forum ,pasionați de marca Mercedes-Benz și proprietari de modele Mercedes-Benz W124 Coupe au decis că ar fi oportun să înființeze un grup dedicat acestui model de mașină.

Grupul a fost creat având pasiunea ca fundație principală, fiind de la bun început o comunitate deschisă membrilor săi, încurajând schimbul de informații și ajutorul reciproc la orice oră a zilei și, desigur, prin intermediul întâlnirilor – un motiv în plus pentru colegii din grup de a se bucura de mașina lor, conducând-o pe drumuri spectaculoase și având alături oameni care împărtășesc aceeași dragoste pentru modelul 124 Coupe sau Cabrio.

Comunitatea este restrânsă și este dedicată în special posesorilor de W124 Coupe (C124) și Cabrio (A124), dar și celor care dețin modelele 124 cu motoare de min 4000cmc . Binențeles nu puteau sa lipseasca emblamaticele 500E/E500.

Cea mai prețioasă recoltă a unei comunități de pasionați auto sunt, fără îndoială, întâlnirile, iar în ceea ce ne privește, nu am făcut excepție. Inspirându-ne din activitățile cluburilor similare din țările cu o puternică tradiție automobilistică, mica noastră comunitate și-a propus ca prin intermediul acestor evenimente – trei pe parcursul unui an calendaristic – colegii și prietenii să poată experimenta în același timp atât plăcerea de a conduce, cât și cea de a socializa. Locațiile diferă de fiecare dată, respectând principiul rotației și al respectului reciproc față de colegi, astfel încât fiecare membru să aibă șansa ca cel puțin o întâlnire să aibă loc în apropierea sa.

În 2016, la doar un an de la înființarea grupului pe platforma Facebook, a avut loc prima întâlnire la care au participat 8 membri. Anul următor a fost plin, cu trei întâlniri la Sibiu, Transalpina și Cheile Bicazului. Dacă prima întâlnire a fost una “timidă”, așa cum se întâmplă de obicei la început, a patra întâlnire a adunat aproximativ 20 de colegi.

Povestea noastră prindea aripi. Anul 2018 a fost gazda întâlnirii de la Fundata, Brașov, și a altor două locații: Neptun – Constanța și Cazanele Dunării – Belgrad. Ultima dintre acestea a marcat oficial seria “Întâlnirilor Balcanice”, prima fiind organizată în capitala Republicii Serbia. A venit și rândul României în 2021.

Anul 2019 a fost un an plin, iar comunitatea a continuat să crească. Oradea, WortherSee (Austria), Bucovina, Întâlnirea Balcanică de la Budapesta și, mai apoi, Sighișoara. Locuri noi și experiențe unice. Cetatea de Scaun a Oradeei, traseele celebre din Austria, podurile peste Buda și Pesta și a zecea întâlnire jubiliară de la Sighișoara.

Perioada 2020-2021 a fost una dificilă pentru toată lumea, inclusiv pentru comunitatea noastră. Ne-au lipsit întâlnirile, bucuria revederii, plimbările în convoi, povestirile. Părea că am intrat într-o lungă pauză pe care nimeni nu a solicitat-o și de care nimeni nu avea nevoie…

Cu toate acestea, în 2021 am reușit să organizăm două întâlniri. Bucureștiul a fost gazda unei întâlniri pline de istorie la Muzeul Tiriac Collection, urmată de Cluj-Napoca, unde am fost gazdele celei de-a treia Întâlniri Balcanice. După toate restricțiile, vestea că ne putem revedea ne-a înălțat sufletele și ne-a reînnoit entuziasmul, pe care unii dintre noi îl pierduseră într-o perioadă pe care nu dorim să o aducem prea curând în amintire.

Venirea anului 2022 ne-a găsit cu motoarele turate la maximum. Zetea, Transfăgărășanul și Transbucegii – întâlniri la care numărul de mașini participante nu a fost sub 45, iar numărul pasionaților a depășit cu ușurință 100.

An după an, comunitatea a crescut și, mai important, s-a maturizat. Ceea ce a început ca o mică adunare s-a transformat într-un adevărat curent, menit să promoveze în același timp modelul de mașină pe care îl iubim și conducem, dar și valorile comune în care credem: prietenie, respect, sinceritate, loialitate, altruism.

După aproape 8 ani de la prima noastră întâlnire în spațiul virtual și după 15 întâlniri naționale și 3 internaționale, era timpul pentru o nouă etapă.

Prin efortul comun a patru membri, cu cea mai îndelungată activitate în grup, care s-au implicat atât în participarea activă la întâlniri, cât și în organizarea lor de-a lungul anilor – comunitatea noastră fondată în 2015 a renașcut în 2022 sub forma unui club oficial: MERCEDES-BENZ CLUB CE 124.

Această evoluție ne-a oferit o nouă perspectivă și ne-a adunat sub același stindard al pasiunii noastre comune pentru modelele Mercedes-Benz – Coupe și Cabriolet construite pe platforma W124. Acest club, servește ca un catalizator pentru bucuria noastră de a ne aduna, de a împărtăși experiențe și de a consolida legăturile noastre în jurul acestei linii remarcabile de automobile.

Fiecare membru al clubului aduce cu sine unicitate și experiența, iar împreună formăm un colectiv puternic. Prin unitatea noastră, realizăm lucruri remarcabile și demonstrăm puterea unei comunități autentice.

Suntem in 2023 si a 17-a întalnire si prima din acest an a devenit deja amintire. Povestea merge mai departe…