IASI – 2023

Finalul sezonului 2023 marchează o altă pagină memorabilă în cartea noastră de amintiri. Iașiul ne-a întâmpinat cu vreme frumoasă, bucurie, entuziasm si pofta de viata. A 18-a noastea întâlnire a început cu o vizită la Palatul A.I. Cuza de la Rugionasa – loc plin de istorie,  asta înainte de a ajunge la gazda noastra din centrul capitalei proviciei istorice : Hotelul Moldova.

Sâmbătă dimineața ne-a găsit pregătiți pentru a pleca spre locul de expoziție din fața Palatului Culturii din Iași. Aici, în cele aproximativ 3 ore petrecute, pasionații și vizitatorii au avut oportunitatea de a admira modelele expuse și de a învăța mai multe despre acestea.

Expozitia – “O Poveste despre Stele : istoria fascinantă a unor mașini atemporale ” si-a propus să evoce evolutia modelelor sportive în două uși construite de Mercedes-Benz pe platforma W124, pe parcursul unui deceniu (1987-1997) integrând in acelasi timp această perioadă de glorie într-o poveste mai amplă care își are rădăcinile în anul 1968. Vrem sa mulțumim înca o data pe aceasta cale Primariei Mun. Iași pentru suportul acordat în acest sens.

La prânz, am pornit spre Miclăușeni, unde gazda noastră, Castelul Sturza, ne-a așteptat cu brațele deschise. Dupa pranz , am vzitat muzeul din cadrul castelului, si am savurat o vreme de amiaza superba de toamna tarzie prin parc.Seara , am pornit-o inapoi spre gazda noastra – Hotelul Moldova din Iasi.

Duminică, membrii asociației au avut șansa de a vizita Chișinăul și Cramele Milestii Mici. Aici, am avut parte de o incursiune în lumea vinurilor produse în zonă, o vizită la crama, și o experiență gastronomică memorabilă pe care nu o vom uita curând.

Cu încheierea acestui an plin de evenimente, ne gândim deja la sezonul 2024. Povestea noastră continuă!