TRANS-FAGARASAN – IULIE 2022

A 14-a intalnire avea sa ne gaseasca pe cea mai frumoasa sosea montana din Romania : Transfagarasan. Drumul in sine nu are nevoie de nici o prezentare. Insa si pentru “el” a fost o premiera sa vada laolalta peste 40 de Mercedes-Benz-uri : C124 & A124. Basca un E500, un E36AMG si alte exemplare spectaculoase cu steluta pe capota.

Punctul de plecare al turei lungi de peste 70 de km a fost pensiunea Hanul Patrisiei din Cartisoara. Vineri seara deja trupa era completa si asteptam cu nerabdare ziua de Sambata. Cu ajutorul prognozei – care a tinut cu noi si al mass-mediei care a inspaimantat potentialii turisti cu o avertizare de vreme rea – Transfagarasanul a fost doar al nostru. Sau aproape numai al nostru. Plecati in graba la orele diminetii din parcarea pensiunii am avut parte de un drum curat si gol. Parca il comandasem sa fie asa ! In mai putin de-o ora toti eram sus la Balea. Fara sa stam la cozi sau blocaje!

Dupa o ora de savurat aerul proaspat si ceata care incetisor se ridica peste creste si binenteles dupa o tura de lac, ne-am strecurat usor usor din parcare si am intrat in tunelul care ne-a propulsat intr-o dupa masa insorita pe partea argeseana. Dupa un driving de 15 km am ajuns la Conacul Ursului – care s-a pregatit corespunzator pentru primirea noastra.

Dupa masa, fiecare a luat-o inapoi spre “baza” savurand inca o data Fagarasii cu opririle de rigoare la locurile de belvedere.